Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az egyetlen ellenálló
  2009-01-10 22:04:06, szombat
 
  Az egyetlen ellenálló
2009-01-10. 12:05


Soha többé 1918-at! - mondja a kormányparancs. Erről kell írni, szónokolni. Ugyanekkor a svájci lapokban vidám karikatúrák jelennek meg Kállay Miklósról, amint borjúszájú ingben, lobogó gatyában, kezében fokossal járja - Hitler és Churchill között - a kállai-kettőst. És ezzel a tánccal nem is volna semmi baj. Hiszen úgy beszélik, hogy a magyar kormány komoly tárgyalásokat folytat az angolokkal arról, hogy miként lehet a háborúból kikerülni. Ha Magyarországot a nyugati csapatok szállják meg, akkor a szovjet veszély elmúlt. S nekünk csak ez a fontos.

Persze Pesten, ahol a pletyka úgy terjed, mint a náthajárvány, a kávéházakban is beszélik már az ankarai tárgyalások hírét, fázisait, a tárgyaló személyek nevét, állását, útirányát, amelyen kijutottak Magyarországból. Ezzel párhuzamosan folyik a közhangulat átgyúrása. Mindenféle szervezkedések zajlanak arra az esetre, ha az angolok jönnek. Ennek a mozgalomnak különféle árnyalatai vannak. Hősök, gengszterek, szentek és spekulánsok, patrióták és hétpróbás hazaárulók kavalkádja ez. Kik a hősök? Például az ősz Zsilinszky Endre, ő a szabadságharcosok forrófejűségével, a meggyőződött ember puritanizmusával áll szemben, mindazzal, ami német. Az indulatai vezetik. Az indulataitól nem lát. Sokkal fanatikusabb, mint a nyilasok, akiket a fanatizmusuk miatt gyűlöl. Gyűlöli a németeket és ez elég ok arra, hogy összekeveredjék mindenféle emberrel. Nemcsak a hősökkel, hanem a spekulánsokkal is.

,,Bandi bácsi" mindenesetre nagy utat tett meg az Áchim-pertől a szélbaliakkal való sugdolódzásig, az utolsó huszárszázadtól, - amelyet ő vezetett haza az első világháborúból - a függetlenségi népfrontig és a Malinovszkihoz írott levélig. Nagy út volt ez a Szózat szerkesztőségétől a Magyar Nemzetig, a fajvédő párttól a Dob utcai titkos félkommunista gyűlésekig, a Szózatban írt ,,Schulter ám Schulter" című vezércikktől a németgyűlöletig. Egy tiszta, igaz ember azonban néha veszélyesebb, mint a szélhámos. Fehér haja zászlóként lobog a csirkefogók, zilált jellemek, befutóra játszók előtt, akik azt mondják: nézzétek! Zsilinszky a vezér. Háta mögött ijesztő figurák csinálják a maguk kis politikai üzleteit, vigécek adják-veszik az országot, a jövendő hatalmat és spekulálnak az orosz győzelemre. A németellenes vonalat jelenti a Nemzeti Kaszinó, a törzsökös Magyarok Szövetsége, s a kaszinói urak eszmei cinkostársai - a kommunisták. Zsilinszky Endre szlávvérű apjával szemben büszkén viseli édesanyja, nemes Bajcsy Mária nevét és németnek tartja a halott Gömbös Gyulát, akinek az anyja volt német származású. Az angolbarát vonaton ott a legitimista arisztokrácia nagy része. Akiket a haza kevésbé érdekel. A haza elveszhet. Az életforma megmarad. A hitleri imperializmust nem nagyon gyűlölik, annál inkább a német nacionalizmus szociális tartalmát. Ha az angolok győznek, akkor megmarad a nagybirtok, ha a németek győznek, akkor itt a szomszédságban nehéz lesz fenntartani a nagybirtokot, a szociális vákuumot is ha az oroszok győznek? Erre nem gondol senki.

A kevés hős és ritka jószándékúak mögött azonban ott áll egy sötét, bizonytalan csoportocska, az átmentők, a minden rendszerben jók, a magukat átkártyázók. Egyik Károlyi gróf meglátogat a szerkesztőségben:
- Kérem kedves barátom, szerezzen nekem egy három-négyezer pengős Aladárságot - mondja így szóról szóra.
Mondom, hogy magamnak egy telefont sem akarok szerezni.
- Sajnálom, pedig viszonoztam volna, ha majd az angolok jönnek.
A zsidótörvényeknek ezek a haszonélvezői. A keresztény szakembert, a kisembert félreszorítják és osztogatják a megüresedett igazgatósági tagságokat, szerkesztői stallumokat, a lapengedélyeket. Ezek olyan Magyarországot akarnak, amelyben a szocializmus ismeretlen fogalom.

A legveszélyesebb szakma azoké, akik még nem kaptak semmit, de akik mindenek lehetnek, ha előbb elpusztul az ország. Sértődött egzisztenciák, ominózus törtetők. Egy Sulyok Dezső, akiből Gömbös nem akart igazságügyminisztert csinálni. Most törpe Herostratesként fel akar gyújtani mindent maga körül. Itt van Tildy Zoltán, akinek szeghalmi panamájáról, a református parasztok közönséges meglopásáról egész jegyzőkönyvgyűjteményt őrzök az íróasztalomban.
- Ezt a sötét embert le kell leplezni! - mondom egyszer Hubay Kálmánnak.
- Ki ez a Tildy? Jelentéktelen ellenfél! Nem érdemes vele foglalkozni.
Később ugyanez a Tildy írja alá, mint köztársasági elnök Hubay Kálmán halálos ítéletét.

Aztán itt van Szakasits Árpád, aki kötéltáncot jár a legitimista grófoktól a kommunistákig. Később egy Krisztusgyalázó cikkét akarom fejére olvasni. Ijedt tiltakozás. Szakasitsot ne bántsuk. Te nem tudod, hogy a német Gestapónak dolgozik.

A legveszedelmesebbek a második vonalban álló stréber parasztok, a Nagy Ferenc-féle műveletlen, lakkcipős jampecek, akik bedugják a fülüket a magyar parasztfiúk háborús tapasztalatai előtt és a szovjetet várják. Kovács Imre, Pfeiffer Zoltán, Peyer Károly és többiek tulajdonképpen tisztánlátó emberek. Világosan látják, hogy nincs olyan rendszer Magyarországon, amelyben ők képességeik jogán államférfiakká magasztosulhatnak. Hogy azokká váljanak, ahhoz előbb le kell rombolni Magyarországot. Valami nagyon nagy szemétdombon majd lehetnek miniszterek, államtitkárok. Lám, ebből a tökkel ütött Károlyiból egyszer miniszterelnök lett. Miért ne lehetne Nagy Ferencből is?

A törtetők mögött ott szervezkedik egy csomó másodrangú hírlapíró, alkoholista színész. Ezek azért ellenállók, mert Kiss Ferenc, Páger Antal, Vaszary Piroska, Muráti Lili, Szeleczky Zita nagyobb tehetségének állanak ellen. Nem tudják elviselni, hogy mások is kapjanak tapsot. Azokat majd fel kell akasztani.
A tömeget, a meggyőződést az egyensúlytörvény által érintett nyolcszázezer ember képviseli, ők az oroszokat várják. Ez érthető, világos. Keresztény koponyákkal fogjuk kövezni az utakat! - üzenték a bolsevista háború pillanatában. S erre a célra alkalmasabbak az oroszok, mint az angolszászok.

Kállay Miklós és a propagandaminisztérium javában íratja velem a ,,Kik árulták el 1918-ban Magyarországot". Kiélezni az új népfront ellen. Ez a parancs. Ugyanakkor a cenzúra kitörli a könyv felét. Karádi Katalin, az itatólányból lett sztár, a honvédelmi cenzúra legfőbb védnöksége alatt áll. A kártya és rulettbotrányairól szóló tudósítást hadi érdekből törlik a lapból. A Magyar Nemzet megszámozza előfizetőit. Erre valósággal kitör a hisztéria. Hiszen aki legalacsonyabb számú igazolványt kapja, annak nem lesz semmi baja. Visszakap mindent.

Az 1918-as forradalomig szerte a világon a hősök, a különbek vezették a forradalmakat. Ez azonban a karrierizmus, gyávaság, jellemtelenség, hatalomvágy riasztó összeesküvése, ötszáz ember ügye amihez semmi köze nincs a magyarságnak. Sokkal kevesebb, mint az 1918-as forradalomhoz volt. A felső ötszázak és jellemileg alsó százak új patkánylázadása ez. Olykor hivatalos kormánysegédlet mellett.

A nemzet azonban a térképre néz és látja, hogy a legközelebbi angolszász csapat még Szicíliában van, de a bolsevikiek jönnek Keletről. A Nemzeti Színház Herczeg Ferenc Bizáncát játssza. Milyen kísérteties analógia mindez. A tábornok, aki sértett hiúságból nem akar harcolni, a császári hercegnők, akik Mohamed katonáinak ölelésére várnak, a metropolitán, aki a homoiuzionról vitatkozik. Bizánc ez, Konstantin és Iréne nélkül. De Kiss Ferenc, Giovanni a zsoldos elmennydörgi a figyelmeztetést:
,,Ha bebocsátod a szultán követeit és lépésük végigkopog a bizánci kövezeten, királyi almafád egész termését elviheted a félkezedben, felséges Konstantin."
Ilyenkor estéről estére felmennydörög a taps. Vajon hallják-e ezt a tapsot a kormányzói páholyban? Hallják-e a nemzet népszavazását az antibolsevista háború mellett és vajon fognak-e emlékezni rá?

A cenzúra a színházi kritikából törli a vakmerő idézetet. Herczeg Ferenc is fenyegeti már Bizánc rendjét. Herczeg Ferenc ,,hungarista" lett?. . .
A katona harcol a fronton és küzd az élet, vagy halál egyértelműségével. Itt pedig minden csupa, csupa kétértelműség. Csak Mohamed vörösruhás hóhéra biztos, aki majd megjelenik az utolsó felvonás végén.
Kállay Miklós a Magyarországban vezércikket irat Szvatkó Pállal ,,A feltétlen megadás elve" cím alatt. Kinek adjuk meg magunkat, amikor nincs közelünkben egyetlen ellenséges csapat sem. Ez a probléma. De hát, majd jönnek az angolszászok!

Kissé aggodalmas ugyan, hogy a Népszava és a Mai Nap, a cenzúra fényes segédlete mellett nyilvános vitát rendezhetnek ezen a címen: ,,Ki fog akasztatni" Parragi György azt mondja, hogy az akasztás a ,,tory demokrácia" feladata lesz. A háttérben Szakasits, Peyer és a kommunisták maguknak vindikálják ezt a jogot. Szamuely óta ők már járatosabbak a szakmában.

Szófia bombázása arra mutat, hogy az angolszászok valóban a Balkánon akarnak partraszállni. Különben miért is bombáznák a gyönyörű Szófiát, amelynek cipő- és fogpasztagyárai nem nagyon zavarhatják a demokráciák hadicéljait. Az angolok jönni fognak! Hiszen épp most volt a teheráni konferencia, amelyen a második frontról tárgyaltak Sztálinnal. Közben a pécsi kémelhárító osztály elfogja Sztálin kiküldöttjét, aki Titóhoz igyekszik. Sztálin azt parancsolja a balkáni kommunista vezérnek, hogy a németekkel egyesülve támadja meg a Balkánon esetleg partraszálló angolszászokat.

S ilyen hangulatban egyszer csak azt mondja Kállay Miklós, aki pontos értesüléseket kapott a teheráni konferenciáról:
- Az angolok elmentek. A balkáni partraszállás elmarad.
De ha ez igaz, akkor az angolbarátok, az amerikaibarátok mától kezdve már nem számíthatnak senkire. Ha az angolok nem jönnek, akkor csak Sztálin jöhet. És akkor nincs más megoldás, mint harc a végső leheletig. Aki mást mond, vagy bolond, vagy kommunista, vagy csak közönséges hazaáruló.

részlet Marschalkó Lajos: " Vörös vihar" c. művéből

(Betiltva.com)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: forrófejűségével, puritanizmusával, egyensúlytörvény, szerkesztőségben, összekeveredjék, amerikaibarátok, patkánylázadása, legveszélyesebb, lapengedélyeket, németgyűlöletig, magyarországból, kormánysegédlet, herostratesként, fogpasztagyárai, magyarországban, figyelmeztetést, huszárszázadtól, krisztusgyalázó, spekulánsokkal, tulajdonképpen, legalacsonyabb, kormányparancs, magyarországot, szomszédságban, angolszászokat, íróasztalomban, szervezkedések, konferenciáról, jellemtelenség, malinovszkihoz, magyarországon, imperializmust, államférfiakká, miniszterelnök, világháborúból, félreszorítják, egyetlen ellenálló, svájci lapokban, magyar kormány, angolokkal arról, háborúból kikerülni, nyugati csapatok, szovjet veszély, ankarai tárgyalások, tárgyaló személyek, közhangulat átgyúrása, angolok jönnek, mozgalomnak különféle, szabadságharcosok forrófejűségével, meggyőződött ember, indulatai vezetik, fanatizmusuk miatt, Kállay Miklósról, Persze Pesten, Zsilinszky Endre, Magyar Nemzetig, Nemzeti Kaszinó, Magyarok Szövetsége, Bajcsy Mária, Gömbös Gyulát, Egyik Károlyi, Sulyok Dezső, Tildy Zoltán, Hubay Kálmánnak, Hubay Kálmán, Szakasits Árpád, Nagy Ferenc-féle, Kovács Imre, Pfeiffer Zoltán, Peyer Károly, Nagy Ferencből, Kiss Ferenc, Páger Antal, Vaszary Piroska, Muráti Lili, Szeleczky Zita, Kállay Miklós, Karádi Katalin, Magyar Nemzet, Nemzeti Színház Herczeg Ferenc Bizáncát, Herczeg Ferenc, Csak Mohamed, Szvatkó Pállal, Parragi György, Marschalkó Lajos,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Volt egy...  Facebookon kaptam  A végzet az  A Gömb  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Mindenünk, amink van, amit sze...  A végzet az  Paul David Tripp Április 26  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Nehezen engedem  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Rögtön puha Mézes Krémes  A Föld napja  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  S a dalok tanulsága  Föld napja április 22  A világnak égető szüksége van ...  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam Krisztina b...  Ha így haladunk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Az embernek a társa: hiányzik.  Minden gyerek jó.  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Viharban csak az a fa marad ál...  Az idő elsodorja létezésünk  Alvó cica  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 23  Környezetvédelem  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cica  Facebookon kaptam Krisztinától  802 esztendeje, 1222. április ...  Volt egy...  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam  A hét szűk esztendő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Esti kép  Paul David Tripp Április 23  Zilahy Lajos gondolata  Környezetvédelem  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Emberként automatikusan értéke...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Őrangyalod, ha vigyáz rád...  Jó éjt  Facebookon kaptam  Két tekintet van  A Gömb  Ma  Zilahy Lajos gondolata  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  A végzet az 
Bejegyzés Címkék
egyetlen ellenálló, svájci lapokban, magyar kormány, angolokkal arról, háborúból kikerülni, nyugati csapatok, szovjet veszély, ankarai tárgyalások, tárgyaló személyek, közhangulat átgyúrása, angolok jönnek, mozgalomnak különféle, szabadságharcosok forrófejűségével, meggyőződött ember, indulatai vezetik, fanatizmusuk miatt, szélbaliakkal való, utolsó huszárszázadtól, első világháborúból, függetlenségi népfrontig, fajvédő párttól, jövendő hatalmat, orosz győzelemre, németellenes vonalat, törzsökös Magyarok, kaszinói urak, halott Gömbös, anyja volt, angolbarát vonaton, legitimista arisztokrácia, haza kevésbé, haza elveszhet, életforma megmarad, hitleri imperializmust, német nacionalizmus, angolok győznek, németek győznek, szomszédságban nehéz, szociális vákuumot, oroszok győznek, minden rendszerben, magukat átkártyázók, három-négyezer pengős, zsidótörvényeknek ezek, keresztény szakembert, kisembert félreszorítják, megüresedett igazgatósági, szocializmus ismeretlen, legveszélyesebb szakma, református parasztok, sötét embert, legitimista grófoktól, német Gestapónak, második vonalban, magyar parasztfiúk, szovjetet várják, tökkel ütött, törtetők mögött, csomó másodrangú, egyensúlytörvény által, oroszokat várják, bolsevista háború, célra alkalmasabbak, cenzúra kitörli, könyv felét, itatólányból lett, honvédelmi cenzúra, 1918-as forradalomig, különbek vezették, 1918-as forradalomhoz, felső ötszázak, nemzet azonban, legközelebbi angolszász, bolsevikiek jönnek, császári hercegnők, homoiuzionról vitatkozik, zsoldos elmennydörgi, szultán követeit, bizánci kövezeten, kormányzói páholyban, nemzet népszavazását, antibolsevista háború, színházi kritikából, vakmerő idézetet, katona harcol, utolsó felvonás, feltétlen megadás, cenzúra fényes, háttérben Szakasits, kommunisták maguknak, angolszászok valóban, gyönyörű Szófiát, demokráciák hadicéljait, angolok jönni, teheráni konferencia, második frontról, pécsi kémelhárító, balkáni kommunista, németekkel egyesülve, teheráni konferenciáról, angolok elmentek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 6073
  • e Hét: 20303
  • e Hónap: 31414
  • e Év: 184910
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.